15.01.2011

Tirsdag:

Knekkebrød på tapetet.
En hel dag uten andre innflytelser enn Lars, Moria og det de måtte finne på å si på TV -og det er jo en del.
Jeg er heldigvis ikke der at jeg ser på Oprah og Dr. Phil, men gamle episoder av Frustrerte Fruer, Greys og Privat Praksis går for fulle mugger!! JEG TRENGER EN JOBB!!!
Jeg er blitt hekta på hjemmelagde knekkebrød, så mens jeg "baker" rekker jeg å se MYE tv!

Disse skal være såkalte sunne knekkebrød!

I noen blogger har jeg også sett at folk er flinke og lager artige mønster på knekkebrødene. Jeg er hverken flink, artig eller har pepperkakeformer, men tanken er koselig.

Oppskrift:
3    dl Sammalt rug, grov
3,5 dl Havregryn, lettkokt
1    dl Kruskakli
1   dl Sesamfrø
1   dl Linfrø
2   dl Solsikkefrø
1   ts Salt
7   dl Vann

Bland alt sammen til en røre. Dekk 2 stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med en slikkepott slik at det blir et jevnt og tynt lag utover plata. Lag ruter med slikkepotten.
Stek i ca 40min på varmluft i 185C*. Åpne ovnsdøren 2-3ganger for å slippe ut dampen i ovnen.
             Sett tempraturen ned til 100C*. Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret.
Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø ca 45-60min.
La de avkjøles helt på rist, før de legges i en boks.

De blir sabla gode og fungerer like fint til frokost, lunsj, middag og kvelds! Alt etter hvilken form du er i!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar